Hoppa till huvudinnehåll

IT

KONSULTERING

AL-Tec konsulterar, planerar, bygger, sköter service och underhåll av företags hela ADB-system. Säkra lokalnätverk, Internetförbindelser, d.v.s. helhetslösningar levereras, vilka innehåller all utrustning och programvara som behövs. Försäljning av marknadsledande företags produkter till både privatpersoner och företag erbjuds. Företag erbjuds även tjänster enligt servicekontrakt. Med ett servicekontrakt säkrar företaget ADB-systemets säkra funktion, systemets vidareutveckling och en säker kontroll i fall av störningar i driften.

IT-LÖSNINGAR

Effektiva och pålitliga IT-lösningar förbättrar och stöder företagets verksamhet. Då IT-lösningarna är i pålitliga händer, kan du helt koncentrera dej på Din företagsverksamhet istället för att försöka lösa problemen själv.

Ett serviceavtal med AL-Tec för förebyggande av IT:ns säkra funktion. En månatlig kontroll av systemen är den bästa försäkringen till IT:ns säkra funktion!

Tag gärna kontakt för vidare diskussioner!

INSTALLATIONER

AL-Tec installerar, driftsätter, håller i drift och underhåller servrar och nätverk. Vi erbjuder Dig en komplett lösning. Antingen förvaltar och utvecklar vi en eller flera av dina funktioner, eller tar över driften av delar eller hela funktioner - antingen hos oss eller hos dig. Vi övervakar och hanterar alla incidenter, på plats eller med Remote Access VPN förbindelser. Vidare tillhandahåller vi säker serverdrift, drift av brandvägg, backup- och restoretjänst, mailtjänst och webdesign. Vi erbjuder även installering av programvara, inventering av PC-arbetsplatsens hård och mjukvara, samt teknisk assistans via fjärrstyrning.

SERVICE-EXEMPEL

- Felsökning i, datorer, servrar, nätverket...
- Apparatservice/reparationer.
- Programinstallationer och uppdateringar.
- Maskinuppdateringar.
- Installation av operativsystem och uppdateringar.
- Serverinstallationer, Windows, Linux...
- Kringutrustning, tilläggskort e.d. På plats installerade.
- Virusskydd och granskningar samt reparation.
- Granskning av spionprogram samt borttagning.
- ADB-hemskolning enligt behov.
- www, epost, uppsättning av egen nätbutik mm.
- Lokala nätverk (hemnätverk), Internetförbindelser, routrar och brandmurar.
- Skyddade trådlösa nätverk.
- Fjärrkontakt, VPN-förbindelser.
- Parkabeldragning/nätbyggnad.
- Elinstallationer.

IP-NÄTVERK

Säkra IP-nätverk är basen för all kommunikation och har stor betydelse både inom offentliga sektorn och den privata näringen. AL-Tec erbjuder säkra lösningar för både fasta och trådlösa nätverk. Också nätverksövervakning och support erbjuds. För att få en bra bild och ett bra underlag till det tekniska urvalet av produkter och funktioner, genomför vi alltid en koll av de krav som ställs på nätverket. Vi kartlägger och dokumenterar din nätverkslösning för att ge dej både kontroll över utrustning och förbindelser för att underlätta säkerhet och felsökning. Med hjälp av nätverksanalys och felsökning tar vi reda på vilken datatrafik som förekommer och hur den hanteras i nätet. Vi har gedigen erfarenhet av olika typer av nättopologier och protokoll. Därför kan vi analysera ditt nätverk, åtgärda eventuella fel och ge förslag på förbättringar så att nätverket används optimalt och effektivt. Vi går igenom och säkrar upp trådlösa LAN hela vägen till klienten. Det innebär säker hantering för såväl den som kopplar upp sig trådlöst, hemifrån eller går omkring med en trådlös dator/PDA. AL-Tec kan hjälpa dig med design, installation, support och utbildning.

SYSTEMUTVECKLING

Du får en unik systemdesign och de mjukvarumoduler och operativsystem som skapar nya affärsmöjligheter och fler konkurrensfördelar. Vi strävar till att hitta den bästa lösningen på marknaden vilken vi utvecklar så att den passar behovet – oavsett om det handlar om en enskild produkt eller tjänst, eller extremt komplexa och integrerade utvecklingsuppdrag. Vi kundanpassar gränssnitt och mjukvara så att de når sin fulla kapacitet, med hänsyn till funktionalitet, prestanda, säkerhet, tillförlitlighet och tillgänglighet. Vi sätter oss in i såväl din verksamhet som dina kunders vardag, i samråd med dig och dina medarbetare. Arbetsgruppen sätts samman för att passa din särskilda situation (till exempel om ditt företag finns representerat i olika länder). Därefter bygger vi en testversion av lösningen innan vi implementerar den tillsammans med dina medarbetare. Vi ser till att infrastrukturen sköts effektivt, att verktygen är lätta att använda och att budgetmålen uppnås.

SÄKERHET

Information, Identitet och Spårbarhet. Tre viktiga faktorer som vi berörs av. Säkerhet måste vara starkt integrerad - det är i nätverket det händer.

Säkerhet av idag handlar om så mycket mer än bara perimeter skydd. Man måste ta än större hänsyn till verksamhetens krav och omvärldens förändringar idag än tidigare. Digitaliseringen har tveklöst förändrat hur de flesta företag och organisationer driver sin verksamhet, och omvälvande förändringar kan vi idag tydligt se på vilken typ av arbetsverktyg som behövs både gällande arbetssätt och arbetsplats.

IT-säkerhetsfunktionernas automatisering med bibehållen trygghet är en avgörande faktor för dagens investeringsbeslut . Organisationers krav på enkelhet, snabbhet och kostnadseffektivitet driver detta.

Kunderna vill idag ha fullständig kontroll på vad som händer i nätverk och applikationer. Kontroll & Rapportering är något som ger våra kunder detta . Behovet som detta drivs av är både externa i form av exempelvis lagkrav, men också av globaliseringen vilket ställer allt större krav på våra kunder då fler och fler av deras samarbetspartners finns runtom i världen.

AL-Tec arbetar med kända tillverkares produkter och lösningar vilket fokuserar på de behov kundens verksamhet har i form av:

- Människor & Identitet

- Data & Information
- Applikation & Process
- Nätverk, Server & Klient
- Fysisk infrastruktur

AL-Tec erbjuder inom dessa områden konsulttjänster,  managerade säkerhetstjänster, hård- och mjukvara . För att då tillgodose kundernas verksamhetskrav.
Genom att fokusera på de primära utmaningar våra kunder står inför -  kostnadseffktivetet, automatisering samt kontroll och rapportering - hjälper vi våra kunder att känna trygghet i sin informationsleverans. Genom säkerhetslösningar från AL-Tec löser vi upp knutar hos våra kunder som genererar mervärde inom områden som normalt ligger utanför en klassisk IT-säkerhetsfunktion . Dessa tydliga målsättningar som vi möter i vår vardag är exempelvis:

- Driftsäkerhet

- Felsökning
- Kontroll
- Snabba svarstider

WEBDESIGN

AL-Tec är också en liten webbyrå som jobbar med hemsidor och webbutiker åt små och stora företag. AL-Tec erbjuder bl.a. sina Webhotellkunder hjälp med att utforma websidorna. 

Verksamheten finns i Pargas och våra kunder finns över hela Finland. 

Vi bygger hemsidor och din webbshop helt från grunden eller baserade på våra färdiga paketlösningar. De olika kraven på vad som skall finnas med och hur en websida skall se ut diskuteras alltid med kunden. 

Websidan görs enligt kundens bransch eller specifika önskemål. 

Priset är beroende på hur mycket material som skall finnas med på sidan. 

Vi erbjuder även paket med färdiga lösningar, både för en enkel hemsida och en bra webbshop. Dessa paket levereras snabbt och till fasta priser. 

Vi utvecklar även din hemsida eller webbshop från grunden, anpassad till din verksamhet och helt enligt dina önskemål. 

Denna typ av hemsidor och webbutiker (som ej ryms i våra paketlösningar) specificerar vi gärna tillsammans med dig, du kan då få en offert med ett fast pris. 

De sidor som görs från grunden görs med, KompoZer eller Textpad (eller Kate / Kwrite). 

De färdiga lösningarna görs i Drupal CMS. De här sidorna administreras via en webläsare och det är enkelt och lätt att ändra på innehållet eller lägga till nytt. Allt du behöver göra är att du loggar in på sidan och du kan då genast göra dina ändringar eller lägga in nytt material. Nyaste versionen av Mozilla Firefox rekommenderas.

DRUPAL CMS

Drupal är ett open source content management system som driver miljontals webbplatser och applikationer. Drupal byggs, används, och stöds av en aktiv och blandad grupp av människor runt om i världen. Du kan uppdatera dina webbsidor med hjälp av Drupal utan programmeringskunskaper. Det krävs endast grundläggande IT-kunskaper för att uppdatera webbplatsen och att skapa den nya webbplatsen.

Drupal 8 rekommenderas för de flesta nya websiter.

Varför Drupal?

Använd Drupal till att bygga allt från personliga bloggar till företagsapplikationer. Tusentals tilläggsmoduler och design låter dig bygga vilken webbplats du än kan tänka dig. Du administrerar och bygger din website i Drupal från din webläsare. Mozilla Firefox rekommenderas. Det mesta går att utföra via webläsaren men en del åtgärder måste utföras vid servern.

Drupal är gratis, flexibel, robust och ständigt förbättras Drupal genom hundratusentals passionerade människor från hela världen.

WEB-HOTELL

Skulle Ni vilja synas på nätet? En egen websida att visa på internet! E-post för din egna domän! I en egen virtuell server!?

AL-Tec erbjuder er möjligheten att publicera sidor på internet genom att skaffa plats för sidorna i AL-Tec's webhotell!

För att kunna publicera sig på nätet behöver man en plats för sina websidor.
En sådan plats är ett webhotell. För att din hemsida skall synas behöver du ett domännamn.

AL-Tec registrerar/flyttar .fi domäner.

AL-Tec's Webhotell i korthet

- egen virtuell server baserad på openSUSE, Linux for open minds
- olika storlek för olika behov.
- driftsäker maskinpark och daglig säkerhetskopiering.
- spam- och virusskydd skyddar mot virus och skräppost.
- underhåll av ett domännamn ingår i priset.
- POP3 eller IMAP e-post efter behov.
  Postfix och Dovecot i en openSUSE rekommenderas.